De mooiste cabrioritten in Europa

Klompen en Windmolens - Haarlem

De Klompen en Windmolens tour neemt je mee naar de mooie stad Haarlem, net ten oosten van Amsterdam in Nederland. De ritten laten je het deel van Nederland verkennen dat eigenlijk Holland heet: de provincies Noord- en Zuid-Holland. Je zult in staat zijn om klompen en windmolens te zien, waar Nederland beroemd om is. En hoewel dit deel van Nederland helemaal vlak is en zelfs het grootste deel onder de zeespiegel ligt, is er een aantal mooie ritten te doen over dijken en binnenwegen, die je naar enkele toeristische hoogtepunten in Nederland brengen!

Klompen en Windmolens rit 1

  • Bergen
  • Volendam
  • Zaanstad
Afstand: 180 km
Moeilijkheidsgraad:
Beoordeling:
Start met rit 1

Deze rit 1 van 180 km brengt je ten noorden van Haarlem en Amsterdam over enkele van de mooiste wegen in de provincie Noord-Holland. We hebben een parkeerplaats toegevoegd in een klein dorpje dichtbij de Nederlandse kust voor de eerste stop voor koffie of thee. Daarna neemt deze rit je mee naar twee toeristische hoogtepunten: de tweede stop van deze rit is in een van de beroemdste Nederlandse dorpen aan het IJsselmeer voor een leuke kleine wandeling en een lunch. De derde en laatste stop, voordat we teruggaan naar Haarlem, is met uitzicht op de beroemdste molens van Nederland in een openluchtmuseum dat je niet wilt missen.

Klompen en Windmolens rit 2

  • Bloemenvelden
  • Amsterdam
Afstand: 150 km
Moeilijkheidsgraad:
Beoordeling:
Start met rit 2

Rit 2 van de Klompen en Windmolens-tour is 150 km lang en brengt je naar het hart van de beroemde Nederlandse bloemenvelden. Natuurlijk hebben we een aanbevolen stop voor koffie / thee en een tip voor een aantal unieke bezienswaardigheden als je hier bent tussen half maart en de eerste week van mei. Daarna brengt de rit je naar een restaurant waar we van houden en de hoofdstad van Nederland, met nog 2 leuke stops! Natuurlijk brengt de rit je terug naar de omgeving van Haarlem, waar je kunt ontspannen na weer een enerverende rit!

Klompen en Windmolens rit 3

  • Gouda
  • Haarzuilens
Afstand: 190 km
Moeilijkheidsgraad:
Beoordeling:
Start met rit 3

Rit 3 is de langste rit van de Klompen en Windmolens-tour: 190 km. Er zijn genoeg mogelijkheden om het "kort te houden", maar we raden natuurlijk wel aan om de hele rit te doen. De eerste stop is bij de hoofdstad van de kaas, met een mooie wandeling door de stad en natuurlijk als je een kopje koffie of thee wilt in een van de cafés op het marktplein. Voor de lunch brengt de rit je naar een dorp dat je zelf niet zou hebben gevonden, met een echt juweeltje om de hoek. Er is een restaurant, maar als je graag je eigen lunch meeneemt voor een picknick, is dit de perfecte plek om dat te doen. Je kunt lunchen met uitzicht! En natuurlijk eindigt de rit in de omgeving van Haarlem om nog een nacht te genieten van deze Klompen en Windmolens-tour.

Gratis ritten

Je kunt ervoor kiezen om 1, 2 of (indien beschikbaar) 3 ritten van een tour te doen. Je kunt alle ritten gratis aan jouw account toevoegen.

Inhoud van een CabrioRitten.nl roadtrip

GPX-bestand

GPX-/ITN-bestanden (een route, total track en tracks per onderdeel voor GARMIN, TomTOM en BoomBox) van alle ritten en verbindingsroutes.

Video

Video's van de tour(s) met toeristische informatie over het centrale punt en enkele aanbevolen hotels die we willen benadrukken, evenals video's van de rit(ten), die de hoogtepunten van die rit laten zien en je alle informatie geven die je nodig hebt om ten volle van de ritten te genieten.

E-book

E-books van de tours, inclusief aanbevolen hotels en ritten.

Checklist

Verschillende checklists om jouw cabriovakantie voor te bereiden.

'How to'-video

Verschillende 'How to'-video's om je op weg te helpen.